Οδοντιατρικά Εμφυτεύματα

Με την πολυετή εξειδικευμένη εκπαίδευση και πιστοποίηση, τα υψηλής ποιότητας εμφυτεύματα από καταξιωμένες εταιρείες καθώς και με τη συνεργασία γναθοχειρουργών για εξειδικευμένες περιπτώσεις έχουμε πετύχει υψηλότατο ποσοστό επιτυχίας και ικανοποίησης των ασθενών μας.

 

– Τι είναι τα εμφυτεύματα;

Είναι μεταλλικοί κύλινδροι κατασκευασμένοι από τιτάνιο που μιμούνται στο σχήμα τη ρίζα του φυσικού δοντιού και τοποθετούνται τις περισσότερες φορές με τοπική αναισθησία στη θέση της, μέσα στο οστό των γνάθων. Το τιτάνιο είναι ένα απόλυτα βιοσυμβατό υλικό με τον ανθρώπινο οργανισμό και χρησιμοποιείται ευρέως και στον τομέα της ορθοπεδικής.

 

– Γιατί να προτιμήσει κάποιος την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος από μια συμβατική γέφυρα;

Δίνεται με τον τρόπο αυτό η ευκαιρία να διατηρηθούν ανέπαφα τα διπλανά δόντια από το δόντι που λείπει, συνεπώς διασώζεται οδοντική ουσία που αλλιώς θα έπρεπε να σπαταληθεί.

 

– Μπορεί η υπάρχουσα οδοντοστοιχία μου να σταθεροποιηθεί καλύτερα με τη χρήση των οδοντικών εμφυτευμάτων;

Είναι γεγονός ότι η οδοντοστοιχία που εδράζεται πάνω σε εμφυτεύματα έχει πολύ καλύτερη συγκράτηση και ευστάθεια από τις κλασσικές οδοντοστοιχίες που εδράζονται επάνω στα ούλα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται κάθε φορά η πιθανή χρήση εμφυτευμάτων πριν από την κατασκευή μιας νέας οδοντοστοιχίας.

 

– Τι πρέπει να προσέξει κάποιος πριν από την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων;

Είναι απαραίτητο να ελέγξει κανείς την αξιοπιστία της εταιρίας παραγωγής του εμφυτεύματος, διότι οφείλει να το συνοδεύει πιστοποιητικό εγγύησης, όπως επίσης και μακρόχρονη υποστήριξη για την προσθετική του αποκατάσταση και για πιθανές φθορές.