Αισθητική Οδοντιατρική

Ενώ μερικοί άνθρωποι έχουν φυσικά όμορφα χαμόγελα, οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να αποκτήσει ένα με τη βοήθεια της αισθητικής οδοντιατρικής. Η πολυετής εμπειρία και οι εξειδικευμένες σπουδές στον τομέα αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα σας κάνουν να θέλετε να χαμογελάτε ακόμα περισσότερο.

 

– Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Είναι λεπτές κεραμικές (πορσελάνινες) επιστρώσεις που εφαρμόζονται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών.

 

– Πότε χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις χρησιμοποιούνται για να κλείσουν ανεπιθύμητα κενά μεταξύ των δοντιών, για να καλύψουν διαφόρων τύπων δυσχρωμίες (από εμφράξεις που προσρόφησαν χρωστικές ουσίες, από λήψη αντιβιοτικών, από τραυματισμό, από προηγηθείσα ενδοδοντική θεραπεία), για να επιδιορθώσουν μικρές ατέλειες στο κοπτικό τμήμα των δοντιών, για να διορθώσουν το συνωστισμό (τα στραβά δόντια) στις πρόσθιες άνω και κάτω περιοχές ή για να διορθώσουν το μέγεθος των δοντιών (μικρά ή μεγάλα δόντια). Οι όψεις πορσελάνης έχουν άριστα αισθητικά αποτελέσματα, γιατί η πορσελάνη μιμείται τη διαφάνεια του φυσικού δοντιού σε αντίθεση με τη σύνθετη ρητίνη που είναι το υλικό που χρησιμοποιείται στις λευκές εμφράξεις.

 

– Τι είναι οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες; Ποια τα πλεονεκτήματά τους;

Οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες αποτελούνται αποκλειστικά απο κεραμικά υλικά (πορσελάνη) χωρίς να περιέχουν εσωτερικά μεταλλικό σκελετό. Αυτό τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα ως προς την αισθητική τους απόδοση, σε σχέση με τις μεταλλοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες, εξαιτίας της ιδιότητας της πορσελάνης να μιμείται τη διαφάνεια της αδαμαντίνης ουσίας. Το γεγονός αυτό είναι και η αιτία για την οποία τοποθετούνται συχνά στην πρόσθια αισθητική ζώνη.

 

– Πότε χρησιμοποιούνται οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες;

Δόντια με μικρές ορθοδοντικές ανωμαλίες, δυσπλαστικά δόντια (δόντια με κακό σχήμα) και δόντια ελαφρά αποχρωματισμένα, εξαιτίας τραυματισμού ή ενδοδοντικής θεραπείας, είναι ιδανικά για να δεχθούν θεραπεία με ολοκεραμικές στεφάνες.