Υπηρεσίες - Οδοντική λεύκανση

- Τι είναι η λεύκανση;

Είναι μια αισθητική τεχνική που βελτιώνει συνήθως εντυπωσιακά το χρώμα των δοντιών. Με τη λεύκανση απομακρύνονται από τα δόντια χρωστικές ουσίες που περιέχονται σε διάφορες τροφές, στον καπνό, σε συγκεκριμένα οδοντικά διαλύματα και αλλού. Συνήθως γίνεται στο σπίτι με τη βοήθεια ναρθήκων νυκτός που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και διαρκεί δύο εβδομάδες. Από την πείρα μας τις περισσότερες φορές έχει θεαματικά αποτελέσματα, εφόσον ο ασθενής ενδείκνυται να υποβληθεί στη συγκεκριμένη θεραπεία.


- Μπορεί να πραγματοποιηθεί λεύκανση σε στεφάνες (θήκες), εμφράξεις (σφραγίσματα) και γέφυρες;

Όχι γιατί το λευκαντικό ζελέ επιδρά μόνο στο φυσικό δόντι και όχι στα τεχνητά υλικά. Θα πρέπει τυχόν εμφράξεις ή άλλες εργασίες να αντικατασταθούν μετά το πέρας της λεύκανσης, εφόσον βρίσκονται σε πρόσθια δόντια που είναι ιδιαίτερα εμφανή.


- Προκαλεί η λεύκανση κάποια ευαισθησία;

Είναι πιθανό να προκληθεί κάποια προσωρινή ευαισθησία κυρίως στα κρύα και στα ζεστά ερεθίσματα, υπάρχει όμως εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης με την εφαρμογή ειδικού ζελέ απευαισθητοποίησης. Σπανιότερα μπορεί να προκληθεί μικρός, προσωρινός ερεθισμός στα ούλα, εφόσον χρησιμοποιηθεί παραπάνω ποσότητα λευκαντικού ζελέ από αυτό που πραγματικά είναι αναγκαίο.